Rýchly prístup

Somfy opäť zvyšuje komfort vášho domova, tentoraz vďaka technológii Zigbee

Pre našu ponuku inteligentného vnútorného tienenia si spoločnosť Somfy vybrala technológiu Zigbee. Je otvorená, spoľahlivá, úsporná a majiteľom inteligentných domácností ponúka celý rad výhod.

Komunikačný protokol pre motorizované tienenie prepojené s inteligentnou domácnosťou

Rôzne zariadenia aktívne používajú komunikačný protokol, čo je druh jazyka tvorený súborom pravidiel, na vzájomný prenos informácií. Tieto protokoly sa môžu líšiť v štruktúre a na komunikáciu môžu využívať rôzne frekvencie.

Medzi bezdrôtové protokoly patria napríklad RTS, io-homecontrol, Bluetooth, Thread, Z-Wave a Zigbee. Protokoly spolu nemôžu komunikovať priamo, ale je možné ich použiť v kombinácii so systémom zariadenia inteligentnej domácnosti pomocou riadiacej jednotky, hubu alebo brány, ktoré môžu podporovať viac protokolov – ako to dokáže napríklad TaHoma® switch.

Inteligentná domácnosť pomocou Zigbee

Ako celosvetovo rozšírené a bezpečné riešenie internetu vecí (IoT – Internet of Things) otvára Zigbee širší svet komfortu pre automatizáciu inteligentnej domácnosti. Zigbee poskytuje štandardizovanú sieť a jazyk pre zariadenia inteligentnej domácnosti a umožňuje tak vytvoriť ekosystém produktov, ktoré spolu bez problémov spolupracujú.

Napríklad kompletné riešenie inteligentného tienenia v interiéri od Somfy je vybavené technológiou Zigbee 3.0. Inteligentné ovládanie od Somfy pomocou TaHoma® switch centralizuje a prepája domácnosť vďaka protokolu Zigbee 3.0. Vďaka tomu je používanie interiérového tienenia plynulejšie a jednoduchšie. Všetko motorizované interiérové tienenie je kompatibilné so systémom inteligentnej domácnosti a plne sa doň integruje.

So Somfy cez Zigbee do sveta kompatibility

Využite svoj domov naplno napríklad pomocou hlasového ovládania. TaHoma® switch a aplikácia TaHoma® spolupracujú s Apple HomeKit, Amazon Alexa a Google Home. Stačí vydať príkaz – a je to! Svoju inteligentnú domácnosť taktiež ľahko rozšírite o zariadenie kompatibilných značiek. Vyberať si môžete až z 300 rôznych typov kompatibilných produktov:

  • Somfy ponúka širokú škálu produktov pre interiér aj exteriér domu vrátane vnútorného a vonkajšieho tienenia, markíz, pergol, prístupových a bezpečnostných prvkov a inteligentných zásuviek.
  • Popredné značky, ako sú Phillips Hue, Sonos, Velux, Legrand, Schneider Electric, Simu, Atlantic, Hitachi, Netatmo a ďalšie, sa spojili so spoločnosťou Somfy. K dispozícii máte mnoho možností, ktoré vyhovujú vášmu domu, potrebám a životnému štýlu, s osvetlením, hudbou, radiátormi a ďalšími zariadeniami – všetko môžete ovládať pomocou TaHoma.

Váš domov sa mení s vami

Vďaka interoperabilnému štandardu Zigbee a kompatibilite TaHoma s mnohými rôznymi značkami zariadení pre inteligentnú domácnosť sa váš domov zmení tak, ako vy potrebujete. Váš vkus a želania sa môžu meniť. Vďaka Zigbee a TaHoma máte istotu, že vaše inteligentné vnútorné tienenie bude fungovať vždy bez problémov s akoukoľvek budúcou zmenou v technológii inteligentnej domácnosti.

Zistite viac
Kategórie
Tagy
Disqus is inactive